Nagelsbjerg Vin - Danmark

Nagelsbjerg Vin er en ny dansk producent af rene og elegante mousserende æblevine, og bag står Jens Peter Bak. Æblerne er klassiske spiseæbler og stammer fra et par gamle plantager på og omkring Sjælland. Derudover laver Jens Peter Bak også vine på vilde æbler. I vineriet arbejdes der så vidt muligt naturligt uden at det bliver dogmatisk.

Hvad karakteriserer jeres cider?

Vinene holdes gennerelt i en slank, tør og vinøs stil der skeler mere til Champagne, Mosel og Bourgogne end til de klassiske cider områder. Der er fokus på frugt, syre, renhed og balance. Det er også årsag til at jeg bruger betegnelsen mousserende æblevin og ikke cider.

Hvilken del af cider produktionen er den vigtigste for jer?

Hvis jeg skal fremhæve én må det være gæringen af grundvinen som forregår spontant med den naturlige gærflora fra æblerne og vineriet.

Hvad syntes i er mest interessant ved at producere cider?

Årets gang; det at følge en proces helt fra blomstring til høst og viddere i vineriet gennem gæringen og lagringen til en færdig vin; det at vin er en levende ting der agerer, og hele tiden ændrer sig og overrasker.

Nagelsbjerg Vin tager følgende cidere med på dagen:

Sejerø 2014 - Fremstillet efter champagne metoden på Golden Delicious, Filippa og Belle de Boskoop m.fl. fra en gammel plantage på Sejerø. Slank knas tør vin med fine sarte parfumerede toner.

Birkerød Wildstyle I 2014 - På vilde æbler fra Birkerød og omegn. Petilant naturel - dvs. færdiggæret i flasken med det naturlige sukker. Mild og let mousserende med saftiglæskende frugt og en smule restsukker.

Birkerød Wildstyle II 2014 - På vilde æbler fra Birkerød og omegn. Champagne metode. Kraftig, tør og syrefast vin med god frugt. Ikke anvendt sulfitter.

https://www.facebook.com/nagelsbjergvin