SolhøI Cider - Norge (garageproducent)

MartinBeck_portrait.jpg

Martin er en 33 år gammel dansker bosat i Oslo. Navnet Solhøi er gammelt norsk og er navnet på den villa, som han bor i og hvor cidereventyret begyndte. Han begyndte i 2014, efter mange år med hjemmebrygning af øl, fordi han var så træt af at se alle de dejlige æbler som lå på jorden og rådnede op. Han besluttede sig da for at gå fra have til have på æblerov. Det endte op med et halvt ton blandede æbler det første år, som så blev kværnet og gæret i hans kælder.

Hvad er karakterisk for dine cidere?

Mine cidere er lavet efter fransk tradition, med lang kold gæring, blending og degorgering i enden. De er lavet af 100% øko æbler, som selv bidrager med gær.

Hvilken del af ciderproduktionen er vigtigst for dig?

Gæringsprocessen.

Hvad finder du mest interessant ved at producere cider?

Det er altid spændende at smage det endelige resultat og jeg er især interesseret i at lade æblerne leve deres eget liv under gæringen.

Martin tager følgende cidere med til festivallen:

Cuvée Solbakkevej - Den er lavet på Ingrid Marie og Belle de Boskoop æbler fra mine forældres have, på Solbakkevej i Humlebæk og blendet med forskellige norske æbler af både kendt og ukendt sort.