Kernegaarden - Danmark

Klassisk fransk med et twist af dansk ø-klima. Deres cider er lavet på franske cideræbletræer, som giver aromatisk fylde. Anita og Kai Winter er passionerede ciderpionerer der i 2003 som nogle af de første plantede franske cideræbletræer i Danmark. De går op i at bevare gamle cidertraditionerne og laver også eau de vie og “calva”. De er bosiddende på Fejø hvor de også driver deres gårdbutik og bed&breakfast.

Hvad er karakteristisk for jeres cider?

Balance mellem sødme,syre og bitterhed under et.

Hvilken del af ciderproduktionen er vigtigst for Jer?

Det traditionelle håndværk, råvaren (de origiale cider æbler),efterfølgende modning,den naturlige vildgæring, den afsluttende flaskegæring samt økologi og bæredygtighed.

Hvad finder I mest interessant ved at producere cider?

Fastholdelse af de originale cidertraditioner.

Kernegaarden tager følgende cidere med til festivallen:

Kernegaardens Fejø Æblecider demi-sec. Økologisk.

www.kernegarden.dk