DECIDERET CIDER - DANMARK 

_X8A2876.jpg
Flasker_GT_0106.jpg

Decideret Cider blev dannet en sensommerdag i 2015 i Nørrebroparken af fem gamle kammerater. De undrede sig over, at der ikke var nogen ciderkultur i Danmark, når nu der var så mange gode æbler. Decideret er i år klar med deres anden produktion, som er lavet på 2. sorteringsfrugt.
De har en stærk vision om at få anvendt alt det skæve og misfarvede frugt - som ikke når supermarkederne - til at lave en rigtig folkecider. 

Hvad karakteriserer jeres cider?

Vores anden ciderproduktion består af tre velsmagende friske cidere - Listig, Sprælsk og Fadbelagtig, som hver især har deres egne styrker der strækker sig fra halvtør og frisk til fadlagret og tør - alle naturgæret på Rød Aroma, Ahrista og Topaz.

Hvilken del af ciderproduktionen er den vigtigste for jer?

Jamen alle processerne er både vigtige og sjove. Men det er især fantastisk og følge udviklingen af mostens fermentering - der er en masse gode (og "spændende") dufte og smage i gæringsprocessen som er utrolig interessant for os at følge.

Hvad synes I er mest interessant ved at producere cider?

At få brugt al den spildfrugt der er og omdannet dette til kvalitetscider. Og som vi siger: På æbler de andre ikke gad lege med.

Decideret Cider tager følgende cidere med på dagen:

Lystig (frugtig og halvtør, 33cl) Sprælsk (frisk og tør), Fadbelagtig (tør og fadlagret på ege-burbonfade - det smager mums)

www.decideretcider.dk