Cyril Zangs - Frankrig

Cyril Zangs er en af Frankrigs mest interessante ciderproducenter. Med sin dedikation og entusiasme har han formået at lave en stringent cider med helt sit eget udtryk.
Cyril er opvokset på en cidergård, men som så mange steder skulle der rationaliseres med industriproduktionens indtog. Over 100 hektar cidertræer blev hevet op, så der kunne produceres hvede. Cyril er i dag eksponent for ciderens tilbagekomst i Frankrig, og i resten af verden.

Cyril Zangs cider består af 69 æblesorter, hvor hver besidder en bestemt egenskab (sød, bittersøde, bitter, let syrlig eller sur): De høstes fra højstammede frugtplantager, med træer der er op til tres år gamle. Han høster frugten med hånden, når den er moden mellem begyndelsen af oktober og midten af december.

What are characteristics for your ciders?

I try to bring my ciders as dry as possible and clear by the technic of disgorgement.

Which part of the cider production is most important to you?

The good choice and the blend of the apple varieties, hand picked,and in the cellar to do well the dishes. And all this not in a rush.

What do you find most interesting about producing cider?

-  is when I bring a smile to someone tasting my cider.

Cyril Zangs are bringing the following ciders:

Extra-Brut 2014         75cl
This Sider Up 2014    75cl
Ciderman 2015          33cl

www.cidre2table.com